ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 05/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 35 γρ. σκόνη κακάο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ  
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150-200 γρ. ολόκληρα φουντούκια
  • 80 ml καυτό νερό
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καυτό νερό, το κακάο, τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε γρήγορα. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στη μαρέγκα και ρίχνουμε τα φουντούκια.
Αλείφουμε με μαργαρίνη τη φόρμα, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα και ψήνουμε στον αέρα, για 45-50 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.