ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ–ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΑΜΠΛ

Από την Pasta Flora

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ–ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΑΜΠΛ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

2 1/4 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
1 1/4 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 1/4 Κ.Σ. ΣΟΔΑ
1 Κ.Σ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
115 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
1 1/2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑBΓΑ
2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΩΡΙΜΕΣ
1 Κ.Σ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
11/4 ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/2 ΦΛ. ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1/2 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΝΕΛΛΑΣ:
1/2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ
1/2 ΦΛ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Σ. ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
1/4 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2-3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

EKTEΛΕΣΗ

Για το κέικ:
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, τις λιωμένες μπανάνες, την υγρή βανίλια και χτυπάμε, για λίγο, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μίξερ σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, εναλλάξ με το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κρατάμε μία κουταλιά από τη ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζύμη του κέικ που κρατήσαμε, τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε.

Για το κραμπλ:
Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδιακαι τα τρίβουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλλα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πετραδάκια. Βάζουμε το κραμπλ στο ψυγείο να σφίξει.
Απλώνουμε τα ¾ από το μείγμα της ζύμης σε μια στρογγυλή φόρμα. Προσθέτουμε τη γέμιση, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη του κέικ και πασπαλίζουμε με το κραμπλ.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.

Για το γλάσο:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε με το γλάσο, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page