ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ GOJI BERRIES

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ροδούσα Μπαγλαντζή
ΥΛΙΚΑ
Για στρογγυλή φόρμα με τρύπα 24 εκ. 
  • 2 κόκκινα μήλα 
  • 160 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 50 γρ. goji berries
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, την κανέλλα και το αλάτι. 
Τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα, τα goji berries και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα και απλώνουμε το μείγμα του κέικ. 
Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, για 40 λεπτά. 
Αφού ψηθεί το κέικ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη, για να το ξεφορμάρουμε εύκολα. 
Στολίζουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page