ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΕΛΙΕΣ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΕΛΙΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 23X9 ΕΚ.

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
120 ML ΓΑΛΑ
3 ΑΒΓΑ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
120 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
150 ΓΡ. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
120 ΓΡ. ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΙΑΣ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Xτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, το γάλα, τα αβγά και το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, τις ροδέλες ελιάς, το κάτω μέρος από τα σπαράγγια, το τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα απλώνουμε το μείγμα του κέικ προσθέτουμε από πάνω τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε μία σχάρα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page