ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΛΕΠΤΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γρηγόρη Χέλμη


Ημερομηνία Προβολής: 24/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Σε μια μεγάλη κούπα του καφέ βάζετε:

  • 4 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κοφτές κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. (2 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο στα μικροκυμάτα)
  • Για το γλάσο:
  • 50 γρ. σοκολάτα ή σοκολατάκια
  • 2 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά στην κούπα και προσθέτουμε το αβγό και τα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει ένα αρκετά ρευστό μείγμα (λίγο πιο ρευστό από το μέλι). Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 κούπες του καφέ  (2 πυρίμαχα μπολάκια), τις βάζουμε αντικριστά στις άκρες του δίσκου του φούρνου μικροκυμάτων που γυρίζει και ψήνουμε για 1 λεπτό στα 800Watt. Θα πρέπει να βγει φουσκωμένο και ψημένο μεν, αλλά ελαφρώς υγρό γύρω γύρω.
Αν θέλουμε και γλάσο σοκολάτας βάζουμε σε μια κουπα του καφέ 50 γρ σοκολάτα (από το περίπτερο π.χ. ή σοκολατάκια) με 2 κουταλιές σούπας γάλα για 1 λεπτό στα 800Watt στον φούρνο μικροκυμάτων. Το απλώνουμε πάνω από τα κέικ και τα σερβίρουμε όπως είναι στην κούπα. Τρώγονται ζεστά!