ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ-ΜΗΛΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Aπό την Cake Artist Αλεξάνδρα Μιμίκου

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ-ΜΗΛΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 22 ΕΚ.

70 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ML ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
180 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
180 ΓΡ. ΜΗΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
330 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/4 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1/2 Κ.Γ. ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ (ΚΑΝΕΛΛΑ, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
340 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, την καστανή ζάχαρη και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλεύρι. Ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για την κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού:
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαλακωμένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Τέλος αρωματίζουμε την κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε ανάμεσα την κρέμα με μία σπάτουλα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με κρέμα. Πασπαλίζουμε περιμετρικά με τριμμένο καρύδι.
Στολίζουμε με ζαχαρόπαστα σε σχήμα καρότου.