ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 2/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 8-10 άτομα

  • 5 αβγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 80 γρ. φουντούκι
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Για το σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγανάκι τη μαργαρίνη. Σπάμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια (στο γουδί ή στο μούλτι). Κόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φουντούκια, τη σοκολάτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τρίμματα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο κέικ.

Για το κέικ:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Θέλει δυνατή ταχύτητα και χτύπημα για περίπου δέκα λεπτά. Ενώνουμε με τα αβγά τη μαργαρίνη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά για να μην χαθεί ο όγκος του μείγματος.

Συναρμολόγηση:
Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (24 εκ. διάμετρο) ή καλύπτουμε όλη τη φόρμα με λαδόκολλα που να προεξέχει για να αποκτήσει όλο το κέικ ένα ελαφρώς ατιμέλητο σχήμα. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ, το απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα της επικάλυψης, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, για 45-50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.