ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κατερίνα Παπανδρέου


Ημερομηνία Προβολής: 23/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ. χουρμάδες αποξηραμένους
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 2 αβγά
  • 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη Μuscovado
  • 1/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κ.γ. βανίλια

Για τη σάλτσα:

  • 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη Μuscovado
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1/2 κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κουκούτσι, τους κόβουμε κομματάκια και τους βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και σόδα για 10 περίπου λεπτά για να φουσκώσουν .

Αφήνουμε τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, τα αβγά, τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε με μίξερ χειρός (ή τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε εκεί).

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούν στο μίξερ.

Αλείφουμε μία φόρμα του κέικ με αρκετή μαργαρίνη και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 190 βαθμούς κελσίου.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και τη μαύρη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Καλό είναι να την φτιάξουμε λίγο πριν βγει το κέικ από τον φούρνο για να τα σερβίρουμε και τα δύο ζεστά.

Βγάζουμε το κέικ σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page