ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ EΣΠΡΕΣΣΟ & COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από τον Chef Βασίλη Μήλιο

ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ EΣΠΡΕΣΣΟ & COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΚΥΔΩΝΙΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
400 ML ΝΕΡΟ
ΦΛΟΙΔΕΣ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
2-3 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 ΦΛ. ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ESPRESSO
50 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ:
2 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
100 ΓΡ. COOKIES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κυδώνι με καραμέλα εσπρέσσο:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις φλοίδες πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλλας, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τα κυδώνια. Σκεπάζουμε και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια. Έπειτα προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε, για 10 ακόμα λεπτά, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Αφήνουμε τα κυδώνια με καραμέλα εσπρέσσο να κρυώσουν.

Για το φύλλο κρούστας:
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε ένα αντικολλητικό ταψί, το αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Διπλώνουμε το φύλλο, αλείφουμε πάλι με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Για την κρέμα τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε την κρέμα τυριού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σερβίρισμα:
Απλώνουμε σε ένα πιάτο το τριμμένο σοκολατένιο μπισκότο. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το κυδώνι. Από πάνω βάζουμε κομμάτια από το τραγανό φύλλο κρούστας, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, περιχύνουμε με την καραμέλα εσπρέσσο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page