ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μιχάλη Ντουνέτα

Χορτοφαγικά, αφράτα και τραγανά κεφτεδάκια σερβιρισμένα σε φωλιά παρμεζάνας που φτιάχνεται εύκολα!


Ημερομηνία Προβολής: 02/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 3 βρασμένες πατάτες πουρέ
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. αρακά βρασμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ κίτρινη πιπεριά
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πάπρικα καυτερή
  • Κάρυ
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το τηγάνισμα:

  • Αλεύρι
  • Γαλέτα
  • 2 αβγά
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τις φωλιές παρμεζάνας:

  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένα το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τον αρακά και τις πιπεριές. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και το κάρυ (ρίχνουμε στην μύτη του κουταλιού για λίγο άρωμα ή περισσότερο αν μας αρέσει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να σιγοβράσουν τα λαχανικά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί: την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα πανάρουμε: τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος στη γαλέτα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε σε φωλιές παρμεζάνας. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με λίγο κάρυ, πάπρικα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για την φωλιά παρμεζάνας: σε μέτρια φωτιά πασπαλίζουμε στον πάτο του αντικολλητικού τηγάνιου τριμμένη παρμεζάνα για να τον καλύψει. Περιμένουμε 1-2 λεπτά και μόλις λιώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.ην πιάνουμε από την άκρη με τα χέρια και την σηκώνουμε σαν κρέπα. Την τοποθετούμε σε ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή μπωλάκι –θα το καλύψει σαν σεντονάκι και θα πάρει το σχήμα του. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν στερεοποιηθεί την βάζουμε στο πιάτο και σερβίρουμε μέσα στη φωλίτσα τα κεφτεδάκια.