ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Aπό τον Chef Γρηγόρη Καρακασίδη

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ 

 

500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ 6 ΜΑΚΒΕΛ

500 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 ΑΒΓΟ

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ

1 Κ.Γ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΞΕΡΟ (ΣΠΑΣΜΕΝΟ)

2 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ

100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ

160 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ

200  ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

60  ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με σπαγγέτι

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα, το αβγό, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβγό, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα θωρακίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε πήλινο σκεύος τα βρασμένα μακαρόνια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, το γιαούρτι αλάτι πιπέρι το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.