ΣΥΝΤΑΓΕΣ

KΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½  κιλό καβούρι Βρετάνης
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 6 ντομάτες
  • ½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2  φλ. μοσχάτο κρασί Σάμου
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • ½ μάτσ. άνηθο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μισά κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά. Κόβουμε το καβούρι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, κόκκους κόκκινο πιπέρι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε, για 20-25 λεπτά, στους 230 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλισμένο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page