ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΑΡΟΤΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΑΡΟΤΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΓΡ.)
140 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ IFANTIS
200 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΑ
200 ΓΡ. BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
200 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ
200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟU
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
3-4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις αγκινάρες και τις baby πατάτες στα 4 και τα καρότα σε μικρά χοντρά μπαστουνάκια.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη.
Στο ίδιο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζουμε το κρέας, σε δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και το μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί χωρίς να ακουμπάει το κρέας και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1½ περίπου ώρα. Τα τελευταία 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί το κρέας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page