ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ «ΨΗΜΑ» ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ

Aπό την Γιώτα Κουφαδάκη

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ «ΨΗΜΑ» ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΙΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ Ή ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ)
6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ
1 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
1 ΜΑΤΣ. ΜΑΡΑΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ AΠO 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, με την πέτσα προς τα κάτω. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο νερό και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι, τέσσερα φλυτζάνια νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Στο τέλος ρίχνουμε τον μάραθο, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο ταψί με το ψητό κατσικάκι το ρύζι με τα μυρωδικά. Γυρίζουμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το βούτυρο και το νερό. Καλύπτουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ½ – 2 ώρες, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page