ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Δημήτρη Γιαννάκη

Ημέρα προβολής 19/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • ½  κιλό κατσίκι μπούτι
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 3 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ξύλα κανέλλας
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι και το ξαφρίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το βρασμένο κρέας και στη συνέχεια το αλευρώνουμε. Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το κρέας και τη ζάχαρη.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τη δάφνη και την κανέλλα.
Βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον ντοματοπελτέ, το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί.
Γαρνίρουμε με δενδρολίβανο και θυμάρι.