ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Από τον Chef Bασίλη Σικαλιά

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

 

1300 ΓΡ. ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΡΕ

200 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ALMITO

200 ΓΡ. ARLA AYΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

5 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ

2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΡΕΣΚΟ

10 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟ

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΦΛ. ΝΕΡΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:

1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ)

ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΑΛΑΤΙ

 

Για το γεμιστό κατσικάκι

Μαρινάρουμε τις μελιτζάνες σε χυμό λεμονιού, τις αλατίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε σε ηλέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε μπολ την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, τον δυόσμο, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε με το μαχαίρι το κρέας και το γεμίζουμε με το μείγμα της πάστας. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με μουστάρδα βάζουμε δενδρολίβανο τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2-2.30 ώρες.

Σερβίρουμε το γεμιστό κατσικάκι με τις μελιτζάνες.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page