ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ BASMATI ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ & ΦΙΝΟΚΙΟ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ BASMATI ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ & ΦΙΝΟΚΙΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ AGRINO BROWN FAMILY BASMATI
180 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
420 ML NEΡΟ
400 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΑΡΙ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
4 Κ.Σ. ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
1 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
15 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το καστανό ρύζι basmati. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το νερό, το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει, για 18-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε με νερό. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι τύπου wok, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το σησαμέλαιο και σωτάρουμε το καλαμάρι, κομμένο σε κυβάκια, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το καλαμάρι από το wok και σωτάρουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και το φινόκιο, για άλλα 2-3 λεπτά. Καραμελώνουμε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο wok το βρασμένο καστανό ρύζι basmati, τη σόγια σος και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το καλαμάρι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ, τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page