ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΟΥΛΕ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Άρη Τσανακλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 03/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φασόλια ψιλά
  • 1 πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 150 γρ. χοιρομέρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Τα βράζουμε στη χύτρα με λίγο νεράκι. Εν τω μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το μπέικον σε καρέ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμυδάκι. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες και το σοτάρουμε και αυτό στο τηγάνι. Όταν μαλακωσει λίγο το κρεμμυδάκι, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Μεταφέρουμε τα φασόλια στη γάστρα με το ζουμί τους και προσθέτουμε το μπέικον και τα σοταρισμένα υλικά. Προσθέτουμε ένα πακέτο ντομάτα κονκασέ. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Αν δεν έχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ένα ταψί, κλεισμένο καλά με αλουμινόχαρτο. Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε μια πάστα: ρίχνουμε στο μούλτι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και μπόλικο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε την γάστρα και απλώνουμε την πάστα πάνω από το φαγητό.Ρίχνουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Ψήνουμε για 5 λεπτά χωρίς το καπάκι για να γκρατιναριστεί και να κάνει κρούστα. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page