ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Πασκουάλε Λέμπο


Ημερομηνία προβολής 30/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 270 γρ. ζυμαρικά με αβγό (φετουτσίνε)
  • 50 γρ. μπέικον Ifantis
  • 40 γρ. ζαμπόν
  • 40 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 80 γρ. αρακά
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κρόκους αβγών
  • 20 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 35 ml λευκό κρασί
  • 50 ml γάλα
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κύβους, το μπέικον σε κύβους, το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και ζεματίζουμε τον αρακά σε λίγο ζεστό νερό για 1 – 2 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια και αλάτι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους αβγών και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε τον αρακά στο τηγάνι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε το ζαμπόν και τα ζυμαρικά μας. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αβγών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.