ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ STIR FRY

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Εxecutive Chef Γιώργο Παπαπαρασκευά

Ημέρα προβολής 27/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 400 γρ. κοτόπουλο καπνιστό Fouantre Ιfantis
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 30 ml σησαμέλαιο
  • 40 ml μπράντυ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. καρότα
  • 100 γρ. καλαμπόκι baby (από κονσέρβα)
  • 10 φασολάκια πλατιά
  • 50 γρ. λάχανο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. πιπεριές  χρωματιστές (κόκκινη – κίτρινη – πράσινη)
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλ. φύτρα  φασολιών (ή σόγια)
  • 40 ml σόγια σος
  • 20 ml σος από πράσινο τσίλι
  • Αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε κομματάκια το καπνιστό κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.
Σωτάρουμε σε ένα γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο και σησαμέλαιο το καπνιστό κοτόπουλο.
Προσθέτουμε  το τζίντζερ και το σκόρδο.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε το καρότο, το λάχανο, τα φασολάκια, τις πιπεριές, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τα καλαμπόκια.
Σβήνουμε με κονιάκ.
Βάζουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο και τις φύτρες φασολιών.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το τζίντζερ και το σκόρδο, τη σος από πράσινο τσίλι, τη σόγια σος και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Σερβίρουμε το καπνιστό κοτόπουλο με λαχανικά stir fry.
Προσθέτουμε λίγες φύτρες και πασπαλίζουμε με πιπέρι.