ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ηρακλή Μάζη

Ημερομηνία Προβολής: 23/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες με κόκαλο

  • 1 ποτ. λευκό κρασί

  • 3 κ.σ. σουσάμι ωμό

  • 1 ½ κ.σ. αλεύρι

  • 3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν Maille

  • 1 κλων. δεντρολίβανο

  • 1 κ.σ. κόκκους πράσινο πιπέρι

  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι τις καπνιστές μπριζόλες και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, για να βγάλουν το καπνιστό άρωμα τους. Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε πράσινους κόκους πιπέρι και το σουσάμι. Όταν τα μπαχαρικά βγάλουν τα αρώματα τους σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ίσα ίσα για να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και κλαδάκια δενδρολίβανου μαζί με λίγο νερό και τις μπριζόλες . Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη μουστάρδα . Τέλος αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει για 3 με 5 λεπτά.

Για να καπνίσουμε μπριζόλες στο σπίτι:

Αν θέλουμε να καπνίσουμε μπριζόλες στο σπίτι, παίρνουμε χορινο καρέ. Φτιάχνουμε μια άλμη από  1 λ. νερό  και 250 γρ. αλάτι και ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες να καλυφθούν  από την μαρινάδα. Τις μαρινάρουμε για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια  τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου. Βάζουμε από κάτω διάφορα μυρωδικά (π.χ. φασκόμηλο, ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο) και ξύλα δρυός ή οξυάς (από αυτά που χρησιμοποιούμε συνήθως στο τζάκι). Αν βάζαμε σκέτα μυρωδικά θα καιγόντουσταν αμέσως, αλλά το πριονίδι του ξύλου κρατάει πιο πολύ το κάπνισμα. Βάζουμε φωτιά στα ξύλα μέσα στο φούρνο. Καπνίζουμε το κρέας για μισή ώρα. Θέλει πολύ προσοχή για να μην έχουμε κανένα ατύχημα, γι αυτό δεν φεύγουμε λεπτό από την κουζίνα!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page