ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Bασίλη Παπαθεοδώρου

Ημέρα προβολής 03/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

  • 1 ολόκληρο κομμάτι γαλοπούλα καπνιστή Fouantre Ifantis
  • 1φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. μέλι    
  • ½  φλ. χύμο ανανά
  • 2 κ.γ. φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora

Για την πατατοσαλάτα:

  • 4 πατάτες
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1 καρότο
  • 5 ½  κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι- πιπέρι        

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσσουμε τη γαλοπούλα με ένα μαχαίρι σε όλη τη επιφάνεια.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι την καστανή ζάχαρη, το χυμό ανανά, το μέλι, το κύμινο και το φασκόμηλο.
Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.

Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμόνι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα στο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Αλείφουμε τη γαλοπούλα, ενώ ψήνεται, κάθε 15 λεπτά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την καπνιστή γαλοπούλα.
Τη σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.