ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ:
200 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ IFANTIS
120 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
4 ΑΒΓΑ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΦΥΛΛΑ ΛΕΒΑΝΤΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ:
300 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ

Για την καπνιστή γαλοπούλα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, τα αβγά, το πιπέρι και χτυπάμε ελαφρώς.
Τρίβουμε στο μούλτι τα φιστίκια Αιγίνης μέχρι να γίνουν πούδρα.
Περνάμε την καπνιστή γαλοπούλα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα με το αβγό και στο τέλος από το φιστίκι Αιγίνης. Έπειτα την τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για την σκορδαλιά πατάτας με μουστάρδα:
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό. Αρωματίζουμε το ελαιόλαδο με το σπασμένο σκόρδο.
Πολτοποιούμε με ένα σύρμα τις βρασμένες πατάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα με μέλι, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν πουρές. Στο τέλος ρίχνουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο με σκόρδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page