ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΠΙΡΑ ΜΕ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ & ΒΡΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό


Ημερομηνία προβολής 13/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για το χοιρινό:

  • 1½ κ. πανσέτα 
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κ.σ. κόκκους πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι 
  • 3 σκελ. σκόρδο 
  • Αλάτι χοντρό 
  • 2 κ.σ. θρούμπι
  • Πιπέρι 

Για την καπίρα:

  • Χωριάτικο προζυμένιο ψωμί 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • 2 ντομάτες μικρές (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας με νερό που να το σκεπάζει προσθέτοντας μέσα το μπαχάρι, την δάφνη, το πιπέρι σε κόκκους, το σκόρδο, αλάτι και ½ πορτοκάλι ολόκληρο. Αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Βράζουμε περίπου για 40 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι, μπόλικο πιπέρι, το θρούμπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε. Όταν θα έχει στραγγίξει το κρέας καλά το πασπαλίζουμε με το αρωματικό μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Διατηρούμε στο ψυγείο και αφήνουμε ιδανικά για μια μέρα να μαριναριστεί και να πάρει όλο το άρωμα από το θρούμπι. Μπορούμε επίσης να καλύψουμε με αγουρέλαιο και να το διατηρήσουμε σε ένα βάζο αποστειρωμένο στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αγουρέλαιο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την καπίρα: κόβουμε το καρβέλι σε μεγάλες φέτες με πάχος 1 εκ. βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε τις φέτες μας καλά να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές. Παίρνουμε 1 σκελ. σκόρδο και την τρίβουμε στην φρυγανισμένη επιφάνεια της καπίρας και περιχύνουμε με αγουρέλαιο, καλύπτουμε την επιφάνεια με λεπτές φέτες ντομάτας και από πάνω το χοιρινό. Ραντίζουμε ξανά με αγουρέλαιο, προσθέτουμε πιπέρι και καλή μας όρεξη!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page