ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Δημήτρη Κατριβέση

Hμέρα προβολής 15/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 10 μερίδες

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 150 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αβγό


Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 100 γρ. μέλι


Για το σερβίρισμα:

  • Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
  • Παγωτό Παρφέ Βανίλια & Σοκολάτα Carte D’ Or


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε, για 10 λεπτά, από όταν πάρει βράση το σιρόπι.

Για τη γέμιση:

Χτυπάμε στο μούλτι τα φουντούκια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το αβγό.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Χωρίζουμε σε μερίδες το κανταΐφι και περιχύνουμε λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα φύλλα από το κανταΐφι και το τυλίγουμε σε ομοιόμορφα ρολάκια.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο και τοποθετούμε τα ρολάκια κανταΐφι.
Τα αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.
Σερβίρουμε το κανταΐφι με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και παγωτό παρφέ βανίλια & σοκολάτα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page