ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΑΡΥΔΙΑ

Από τον Chef Δημήτρη Καράμπαμπα

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΑΡΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
5 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
180 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
60 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
30 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT ΜΕ 12% ΛΙΠΑΡΑ
20 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
50 ΓΡ. ΦΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ:
1/2 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
15 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1/2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κανελόνια για 2 λεπτά, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μους.

Kόβουμε τα βρασμένα κανελόνια στη μέση & τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε ένα πυρέξ. Γεμίζουμε τα 2/3 με την γέμιση και το 1/3 με την τριμμένη φέτα. Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ λίγο ζωμό κοτόπουλου, βούτυρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα πέστο:
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το κουκουνάρι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.

Σερβίρουμε τα γεμιστά κανελόνια και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα πέστο.