ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΦΡΕΣΚΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Hμέρα προβολής 27/10/14
YΛΙΚΑ
Για 2 άτομα 
  • 400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό 
  • 140 γρ. τυρί Arla Μozzarella 
  • 140 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο 
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο, για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τα τυριά:
Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο ρεγκάτο με την τριμμένη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο. 
Για τη ζύμη:
Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε το έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα. Το ανοίγουμε ελαφρά με το χέρι ή με την βοήθεια ενός πλάστη ίσα-ίσα να ισιώσει.
Το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, για να δημιουργήσουμε δύο ζύμες για τα δύο καλτσόνε.
Απλώνουμε σε κάθε ζύμη, στη μέση, με ένα κουτάλι, την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Ρίχνουμε  το μείγμα με τα τυριά. Μοιράζουμε το κοτόπουλο, κλείνουμε σε σχήμα καλτσόνε και αλείφουμε από πάνω τη ζύμη με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
Στη μέση του ψησίματος μπορούμε να αλείψουμε πάλι τα καλτσόνε με το λιωμένο βούτυρο.
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.