ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Aπό τον Chef Kωστή Κωστάκη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
1 ΤΣΟΥΡΕΚΙ
1 ΚΙΛΟ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ΝΕΡΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
10 ΓΡ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 LT ΓΑΛΑ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑBΓΩΝ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
500 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για 30 με 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και το κορνφλάουρ. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το χτυπάμε μαζί με το μείγμα των αβγών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Αφού παγώσει, τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε με το σύρμα για να γίνει μια λεία κρέμα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την κρέμα στη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Σιροπιάζουμε ελαφρώς τις τραγανές φέτες τσουρεκιού, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις μοιράζουμε σε ποτήρια. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε φέτες και βάζουμε από πάνω την κρέμα.
Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page