ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ, ΦΕΤΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Από τον Chef Νικόλα Σταυρακάκη

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ, ΦΕΤΑ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
2 ΣΦΗΝ. ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
100 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
50 ΓΡ. ΜΑΡΑΘΟ
50 ΓΡ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
50 ΓΡ. ΜΥΡΩΝΙΑ
50 ΓΡ. ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ PICANTO IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την τσικουδιά, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο. Κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια το φύλλο, τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σαλάμι αέρος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο μάραθο. Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και βάζουμε τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον υπόλοιπο μάραθο, τον δυόσμο και τον άνηθο. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το αλάτι, το σουσάμι και το σωταρισμένο σαλάμι αέρος.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σαλάμι αέρος και τα καλιτσούνια και ρίχνουμε από πάνω μυρώνια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page