ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Αγγελική Δρούλια

Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλ. ανάλατη ψίχα φιστικιού Αιγίνης
  • ½ φλ. ζεστό νερό
  • ½ φλ. αγουρέλαιο Άλτις
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 σταγόνες tabasco (προαιρετικά)
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 σελινόριζα
  • Φρέσκα φύλλα σπανακιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μία παχύρρευστη σος σαν χούμους, ανακατεύοντας στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου, τα φιστίκια Αιγίνης, λίγο από το αγουρέλαιο, το ζεστό νερό, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο αγουρέλαιο και ανακατεύουμε.

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το σπανάκι. Κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες και περνάμε τη σελινόριζα από τον χοντρό τρίφτη, γιατί τη θέλουμε κομμένη σε λεπτές λωρίδες.

Τοποθετούμε σε βαθύ μπολ το σπανάκι, τις λεπτές φέτες μήλου και τη σελινόριζα και τα περιχύνουμε με την κρεμώδη σως. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και ανακινούμε δυνατά το περιεχόμενο για να αναμιχθούν όλα τα υλικά όσο πιο καλά γίνεται και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page