ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΛΑΙΜ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΜΕΛΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΛΑΙΜ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
½ Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά βούτυρο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μαζί με το σκόρδο, για 1 λεπτό και προσθέτουμε το φινόκιο και τα κολοκυθάκια, συνεχίζοντας να σωτάρουμε, για άλλα 3-4 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το πιπέρι, το μέλι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, βάζουμε το βούτυρο και τα μαρινάρουμε με το dressing.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τα ντοματίνια.
Σερβίρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με το καλαμάρι και τα ντοματίνια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page