ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 20X30 ΕΚ.

600 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ & ΚΡΥΟ)
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ)
50 ML ΚΟΝΙΑΚ (ΡΟΥΜΙ Ή ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ)
2 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
50 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
¼ Κ.Γ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΣΜΕΟΥΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, προσθέτουμε το λιωμενο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την υγρη βανίλια και το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα με το λιωμένο βούτυρο, εναλλαξ με το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το ξίδι σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και απλώνουμε το υγρό μείγμα του κέικ. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 30-35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε βάζοντας πάνω σε κάθε κομμάτι σμέουρα.

Σημείωση:
*Το ξίδι το χρησιμοποιούμε για να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.
*Το κέικ πριν ψηθεί είναι υγρό, όταν βγει από τον φούρνο θα κουνιέται, όμως θα σταθεροποιείται όσο θα κρυώνει.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page