ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την pastry Chef Χριστίνα Κάκκου
ΥΛΙΚΑ
Για στρογγυλή φόρμα 25 εκ. 
  • 150 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
  • 5 αβγά μεγάλα
  • 3 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 σφην. λικέρ πορτοκάλι 

Για το γλάσο σοκολάτας: 
  • 300 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά): 
  • 180 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 15 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και το αλάτι. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό την κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, το κακάο και στο τέλος βάζουμε το λιωμένο βούτυρο. 
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη στρογγυλή φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά. 
Για το γλάσο σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν πάρει βράση προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη διακόσμηση:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Αφού ψηθεί το κέικ το σιροπιάζουμε ελαφρώς με το λικέρ πορτοκάλι. Σερβίρουμε σε ένα πιατάκι λίγο από το γλάσο σοκολάτας, βάζουμε ένα κομμάτι κέικ, από πάνω το γλυκό πορτοκάλι και δίπλα, λίγη από τη σαντιγί. 
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page