ΣΥΝΤΑΓΕΣ

HUEVO DE CORRAL (ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΚΡΕΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Κοντόπουλο

Ημερομηνία προβολής 02/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 ατομα)

  • 4 αβγά 
  • 6 φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 200 γρ. πράσα
  • 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 στρογγυλά μικρά μπριός 

Για τη σάλτσα:

  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 10 σταγόνες λάδι τρούφας
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Φρέσκια τρούφα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ετοιμάσουμε το αβγό ποσέ, βάζουμε ενα κομμάτι μεμβράνης σε ένα μπολ, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σπάμε το αβγο μέσα, αλατίζουμε, τυλίγουμε τη μεμβράνη και κλείνουμε καλά με κόμπο φροντίζοντας να έχει φύγει όλος ο αέρας. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το αβγό. Το αβγό μας είναι έτοιμο σε 3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα μέρη του πιάτου, στο σερβίρισμα, κόβουμε προσεκτικά κάτω από τον κόμπο με ένα ψαλίδι, αφαιρούμε τη μεμβράνη και έχουμε ένα αβγο ποσέ σε σχήμα λουλουδιού!
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 3 – 4 λεπτά. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κολοκύθι. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τα μπριός στη μέση, αλείφουμε με μαργαρίνη με 25% βούτυρο και ψήνουμε όσο να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, είτε στο γκριλ είτε σε ένα τηγανάκι.
Σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την μαργαρίνη κρύα και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε σταγόνες από λάδι τρούφας, αλάτι – πιπέρι. 
Σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε στον πάτο το πράσο με τα μανιτάρια, από πάνω το μπριος, γύρω – γύρω από το μπριος βάζουμε μια φέτα προσούτο, φτιάχνοντας το σαν φωλιά. Τέλος βάζουμε το αβγό μας, αλάτι, περιχύνουμε με 1 ½ κ.σ. σάλτσα.