ΣΥΝΤΑΓΕΣ

HOT DOG ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Από την Chef Σοφία Γεωργακάκη

HOT DOG ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 HOT DOG

6 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓIA HOT DOG
1 ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
330 ML ΞΙΔΙ
500 ML ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ
6 NΤΟΜΑΤIΝΙΑ
4 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΞΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ:
2-3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΛΕΥΚΑ
700 ML ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
Περνάμε κάθε πλοκάμι σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι (σαν παγωτό) και στη συνέχεια τα σωτάρουμε, ελαφρώς, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι. Μόλις πάρει μία βράση, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα πλοκάμια να μαγειρευτούν, για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού), προσέχοντας να μη μείνει από υγρά.

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο κρεμμύδι, σιγά σιγά, μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πράσινο πιπέρι, το δενδρολίβανο και καραμελώνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο.
Έπειτα κρυώνουμε ελαφρώς το βρασμένο χταπόδι, αλείφουμε τα πλοκάμια με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε λίγο ελαιόλαδο στο σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αλευρώνουμε το κεφάλι του χταποδιού και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Φτιάχνουμε το χοτ ντογκ βάζοντας ανάμεσα στο ψημένο ψωμάκι τη σάλτσα κρεμμυδιού, αφαιρούμε το ξυλάκι και προσθέτουμε το ψητό πλοκάμι, τη ρόκα, τα ντοματίνια, την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το τηγανητό κεφάλι χταποδιού. Κλείνουμε το χοτ ντογκ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page