ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Από τον Chef Βάιο Ντούσια

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

2 ΚΙΛΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΗΜΙΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, κυδωνάτες, τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το φρέσκο δενδρολίβανο και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ημίχονδρο αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κλασική κρέμα βαλσαμικού και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page