ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Έννη Λεβέντη

Ημερομηνία Προβολής: 29/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 κρεμμύδια
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις κορυφές από τα κρεμμύδια και χωρίς να τα
ξεφλουδίσουμε τα τυλίγουμε ένα ένα με κομμάτια λαδόκολλας, τα βάζουμε σε ένα
ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να
μαλακώσουν, για περίπου μισή ώρα. 

Ξεφλουδίζουμε το ένα πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα σε
μικρά κυβάκια.

Στύβουμε το δεύτερο πορτοκάλι και κρατάμε το χυμό του για
τη βινεγκρέτ.

Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια τα καθαρίζουμε, τα
χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.  

Προσθέτουμε τα κυβάκια πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού
και το αγουρέλαιο, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φύλλα δυόσμου.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page