ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΔΥΟΣΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Pasta Flora
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2-4 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 αβγό (για επάλειψη)
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. Arla τυρί κρέμα 
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 
  • Ξύσμα από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο 
  • 15 φράουλες
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • Χυμό απο 1 λάιμ 
  • Ζάχαρη κρυσταλλική (για πασπάλισμα)
Για τη διακόσμηση:
  • Φράουλες
  • Φύλλα δυόσμου
  • Ξύσμα από λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κρατώντας την ταχύτητα χαμηλή, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα, θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό ξίδι και μια κουταλιά κρύο νερό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να είναι ακόμα σε κομμάτια, αλλά να ενώνονται όταν τα πιέζουμε. 
Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κουταλιά νερό τη φορά, μέχρι να το πετύχουμε προσέχοντας να μην δουλέψουμε αρκετά το μείγμα.  
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Πιέζουμε να γίνουν δύο δίσκοι, πάχους 3 εκ. περίπου. 
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και μέχρι 2 ημέρες.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε απαλά το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε μια – δυο φορές και μεταφέρουμε τη γέμιση για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. 
Βάζουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λάιμ, ρίχνουμε λίγες από τις φράουλες κομμένες σε φέτες και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τα δύο κομμάτια της κρύας ζύμης πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος, σε ένα δίσκο περίπου 35-40 εκ. και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί. 
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το μείγμα με το τυρί κρέμα, αφήνοντας ελεύθερα τουλάχιστον 2 εκατοστά στην άκρη, για να διπλωθεί η ζύμη. Προσθέτουμε τις φράουλες. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες τις ζύμης, τις αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Ψήνουμε τη γλυκιά πίτσα στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με φράουλες, δυόσμο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ.