ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΑ SPRING ROLLS ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΓΛΥΚΑ SPRING ROLLS ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 9 κομμάτια)

 

Για τα spring rolls:

6 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ

Λιωμένο Βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.σ. κανέλλα

 

Για την γέμιση:

2 κ.σ. βούτυρο

4 πράσινα μήλα

4 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλλα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

½ φλ. τριμμένα καρύδια

 

Για την διακόσμηση

Καρφάκια γαρύφαλλου

Ζάχαρη άχνη – κανέλλα (προαιρετικά)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για την γέμιση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα τριμμένα καρύδια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και, αφού τα μήλα μαλακώσουν, κρατάμε την γέμιση στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

 

Για τα spring rolls:

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας πάνω σε μια επιφάνεια και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με λίγη ζάχαρη και κανέλλα. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα.

Κόβουμε τα έτοιμα φύλλα σε 3 ίσα κάθετα μέρη. Στη συνέχεια, βάζουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας από την γέμιση στη βάση κάθε παραλληλόγραμμου, αφήνοντας μικρή απόσταση από την κάτω πλευρά και τις 2 πλαϊνές πλευρές. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου αριστερά και δεξιά σε όλο το μήκος (και πάνω στη γέμιση). Ξεκινάμε να τυλίγουμε τυλίγουμε σε ρολό από την βάση με την γέμιση προς τα πάνω.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Σε κάθε ρολό καρφώνουμε 1-2 καρφάκια γαρύφαλλου.

Αλείφουμε τα rolls με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το σερβίρισμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page