ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

12 ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
250 ΓΡ. ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
200 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
300 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
750 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
250 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, θωρακίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, τις φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το γλυκό κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με το ζουμί τους, το κριθαράκι, το αλάτι, τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να χυλώσει. Όταν το κοτόπουλο με το κριθαράκι είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page