ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΟΥΦΚΑΛΙ ΠΙΛΑΦ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Σοφία Τσομπάνογλου

Ημερομηνία Προβολής: 27/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 2 μπάλες φιδέ
  • Φύλλο κρούστας
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Σουμάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μετράμε το ρύζι σε φλιτζάνια για να ξέρουμε σε πόσο νερό θα το βράσουμε. Η αναλογία για το μπασμάτι είναι δύο μέρη νερό για ένα μέρος μπασμάτι.

Σοτάρουμε το ρύζι με μια κουταλιά μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφού πιει το νερό, τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι για να γίνει το ρύζι σπυρωτό.

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και σοτάρουμε το κοτόπουλο, σε δυνατή φωτιά. Αφού ροδίσει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σβήνουμε με το λευκό κρασί. Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Σε ένα τρίτο τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά μαργαρίνη, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα αμύγδαλα και στη συνέχεια σπάμε μέσα το φιδέ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να χρυσίσουν τα αμύγδαλα και ο φιδές. Στην κατσαρόλα με το ρύζι ρίχνουμε το κοτόπουλο και το φιδέ με τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το γιουφκαλί πιλάφ σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει όλο το μείγμα μας ή το μοιράζουμε σε μικρότερα βαθιά πιάτα ανά μερίδα. Ανάλογα τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στο μεγάλο μπολ ή από ένα φύλλο σε κάθε μπολάκι ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. Αλείφουμε το πιάτο με μαργαρίνη και τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη και το κλείνουμε με τις άκρες του φύλλου που περισσεύουν. Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και σουμάκ. Το βάζουμε στο φούρνο στους 120ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page