ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΤΑΦΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Από την Eλένη Ψυχούλη

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΤΑΦΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΦΛ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΠΑΣΤΑ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ALMITO
1 Κ.Σ. ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΟ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει αρκετά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Κόβουμε σε ροδέλες την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι, την πατάτα, την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τη ντομάτα. Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τις φέτες ντομάτας, βάζουμε από πάνω μία στρώση από τα μισά κρεμμύδια, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και το βρασμένο κρέας. Ρίχνουμε το μισό κοκκινοπίπερο, την μισή πάστα καυτερής πιπεριάς, τις ροδέλες πατάτας και τον μισό μαϊντανό. Απλώνουμε άλλη μία στρώση από τα κρεμμύδια, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοκκινοπίπερο, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη πάστα καυτερής πιπεριάς. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page