ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΔΑ ΒΟΥΝΙΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ευαγγελία Καρλατήρα
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γίδα (μπούτι)
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 
  • 300 γρ. τραχανά ξινό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι-πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε στη χύτρα με βούτυρο το κρέας από όλες τις πλευρές. 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τους κόκκους μπαχάρι. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και το αφήνουμε να βράσει, για 30-40 περίπου λεπτά. Αφού μαγειρευτεί αφαιρούμε το κρέας. 
Σουρώνουμε το ζουμί και βράζουμε σ’αυτό τον ξινό τραχανά, για 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και πασπαλίζουμε με πιπέρι. 
Σερβίρουμε τη γίδα με τον τραχανά.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page