ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Από τον Chef Kίμων Λίγδα

ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.

1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ ΚΑΝΑΚΙ
500 ΓΡ. ΚΑΤΑΪΦΙ ΚΑΝΑΚΙ
500 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
250 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ
250 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
250 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
100 ΓΡ. ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
½ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
700 ML ΝΕΡΟ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Τρίβουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τα μουλιασμένα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού, βάζουμε άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο από πάνω. Απλώνουμε στην άκρη των δύο φύλλων λίγο καταΐφι. Προσθέτουμε τη γέμιση, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, τοποθετούμε τα ρολά του μπακλαβά και τα χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε, για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.

Περιχύνουμε τον ζεστό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page