ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef & Καθηγητή Μαγειρικής Γιώργο Γαβριά

Ημερομηνία προβολής 12/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 5 άτομα)

  • 4 λουκάνικα Τρικάλων Ifantis
  • 200 γρ. κατίκι
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Ρίγανη
  • 2 – 3 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και τα πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να ανοίξουν χωρίς να σχιστούν.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ξεπλένουμε με νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί με το σκόρδο.
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το κατίκι με την γραβιέρα και αλάτι – πιπέρι.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λάδι. Από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα και τα γεμίζουμε στη σχισμή τους με το μείγμα των τυριών.
Πασπαλίζουμε με το μίγμα του ψωμιού πάνω από τα λουκάνικα και προσθέτουμε λίγη ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά, έως ότου πάρουν τα λουκάνικα ένα όμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page