ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ AΛΑ ΡΙΖΟΤΟ

Από τον Chef Δημήτρη Τσανανά

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ AΛΑ ΡΙΖΟΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

80 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
60 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
40 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ TYΡΙ ΚΡΕΜΑ
40 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
3 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
3 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
5 ΦΕΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΠΟΥ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ:
11/2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
3 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ
150 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ριζότο:
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο ένα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τη δάφνη, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το ρύζι και ανακατεύουμε.
Μόλις το ρύζι πάρει ελαφρώς χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε το ριζότο να μαγειρευτεί, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Για τη σάλτσα τύπου αβγολέμονο:
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους μαύρου πιπεριού, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και μέσα στο ζουμί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος βάζουμε μισή κουταλιά βούτυρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τον κιμά:
Βράζουμε το κολοκυθάκι σε νερό μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον κιμά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε το βρασμένο κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια και την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι. Προσθέτουμε το ριζότο, λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μαζί με τον κιμά, μέχρι να δέσει.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το ριζότο με τον κιμά, περιχύνουμε με την κρέμα τύπου αβγολέμονο και προσθέτουμε τις σωταρισμένες φέτες από το κολοκυθάκι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page