ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Από την Βάσω Κουλουμπαρίτση

ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΥΛΛΑ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΑ KANAKI
10-12 ΓΑΡΙΔΕΣ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΦΗΝ. ΟΥΖΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΡΑΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2-3 Κ.Σ. ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις σωτάρουμε για 1 περίπου λεπτό και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε πιπέρι, την απαλή μουστάρδα, αλάτι, λίγο ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα μυρωδικά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, να πάει το ρύζι παντού και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο κουρού. Ρίχνουμε τη γέμιση με τις γαρίδες, την απλώνουμε ομοιόμορφα να καλύψει όλη την επιφάνεια, καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κουρού και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Χαράζουμε την γαριδόπιτα, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.