ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕ ΦΑΒΑ & CHUTNEY ΑΠΟ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ρενάτο Μεκόλι

Ημέρα προβολής: 12/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φέτα καπνιστή γαλοπούλα Fouantre Ifantis
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Δενδρολίβανο
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τη φάβα:

  • 300 γρ. φάβα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι -πιπέρι

Για το chutney:

  • 100 γρ. κάππαρη
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 50 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. τζίντζερ
  • 100 ml μηλόξυδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο σε κόκκους
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. κόκκους σιναπιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γαλοπούλα:
Αλείφουμε το κομμάτι γαλοπούλας με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε τη γαλοπούλα και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο κρασί, σκόρδο, θυμάρι, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, το ζωμό κότας και τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τη φάβα:
Πλένουμε καλά τη φάβα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 ώρες, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
Στο τέλος, περνάμε τη φάβα στο μούλτι με ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει πουρές.

Για το chutney:
Κόβουμε τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με ξίδι και ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κάπαρη, σταφίδες, μπούκοβο, ζάχαρη, κόλιανδρο και κόκκους σιναπιού. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με τη φάβα, το chutney και τη σάλτσα. Ρίχνουμε πιπέρι και δενδρολίβανο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page