ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ TRATA ON ICE
10 BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
4 ΚΑΡΟΤΑ
4 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ:
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
150 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Κόβουμε τις baby πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Για τα κρεμμύδια:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα, αλλά να μαλακώσουν και να μελώσουν με το βούτυρο. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκια ρίγανη.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.

Βγάζουμε το ταψί με τα λαχανικά από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πάνω στα κρεμμύδια απλώνουμε τα φιλέτα του γαύρου, το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο γαύρος.