ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γιάννη Ντόβα

Ημερομηνία προβολής 05/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. γαύρο 
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • Δενδρολίβανο 
  • Ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 ποτ. νερό και 2 κ.σ. λάδι, το χυμό από 1 λεμόνι, το σκόρδο ολόκληρο, 2 – 3 φυλ. δεντρολίβανο, 1 φυλλο ρίγανη φρέσκια ή ½ κ.γ. ξερή, 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γαύρο και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι επιπλέον, αποσύρουμε το τηγάνι μας και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε το γαύρο βγάζοντας το κεφάλι και το εντεράκι, αν θέλουμε μπορούμε να τον φιλετάρουμε αλλά καλύτερα το φιλετάρισμα να το κάνουμε την επομένη που τον καθαρίσαμε γιατί τότε θα είναι πιο εύκολο.